Opis: Whey Protein Complex 100 % 700 g folia Sklep: Strong Jakość bez kompromisu w najlepszej cenie!!! OLIMP Whey Protein Complex 100%® –specjalnie opracowany matrix białkowy- ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC instant oraz zaawansowanego technologicznie izolatu białek serwatkowych WPI-CFM® w formie instant.
Izolat CFM® i koncentraty białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100%® charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych i czynników wzrostowych – beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), siarkowych i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną, przeciwdziałającą degradacji białek mięśniowych przez wolne rodniki tlenowe. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.
93,5% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC, izolat białek serwatkowych WPI – CFM®), fruktoza, aromaty, kwas jabłkowy – regulator kwasowości, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza - zagęstnik, acesulfam K, sukraloza, cyklaminian sodu - substancje słodzące, barwniki: koszenila (dla smaku truskawkowego, truskawkowo-kiwi, wiśniowego, wiśniowo-bananowego), E150c (dla smaku toffi, czekoladowego, ice coffee, kawowego, capucino, orzecha laskowego).
Wartość odżywcza
w 100 g proszku
na porcję (35 g+ °150ml wody)
Wartość energetyczna
1628,9 kJ / 389,7 kcal
571,4 kJ / 136,7 kcal
Białko
75 g
26,2 g
Węglowodany
7,8 g
2,7 g
w tym cukry:
5,9 g
2,1 g
Tłuszcz
6,5 g
2,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
4,0 g
1,4 g
Błonnik pokarmowy
0 g
0 g
Sód
< 0,3 g
< 0,1 g
° W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Aminogram wzorcowy #
Aminokwasy łącznie
75000 mg
26250 mg
kwas L-glutaminowy
13575 mg
4751 mg
*/**L-leucyna
7950 mg
2783 mg
kwas L-asparaginowy
8250 mg
2888 mg
* L-lizyna
7200 mg
2520 mg
L-prolina
4125 mg
1444 mg
*/** L-walina
4425 mg
1549 mg
*/** L-izoleucyna
4800 mg
1680 mg
* L-treonina
5025 mg
1759 mg
L-alanina
3750 mg
1313 mg
L-seryna
3450 mg
1208 mg
*/*** L-fenyloalanina
2250 mg
788 mg
*** L-tyrozyna
1950 mg
683 mg
L-arginina
1575 mg
551 mg
Glicyna
1050 mg
368 mg
* L-metionina
1650 mg
578 mg
L-histydyna
1275 mg
446 mg
L-cysteina
1650 mg
578 mg
*/*** L - tryptofan
1055 mg
368 mg
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne ** aminokwasy rozgałęzione *** aminokwasy aromatyczne
Przeznaczenie: dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
Sposób użycia: 1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (35 g – 96 jednostek = 4 miarki lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w o 150 ml wody. |