|
|
|
|
20-09-2013 Na rynku środków wspomagających osoby trenujące lub dbające o swoją dietę jest bardzo dużo asortymentu. Szeroka gama odżywek, suplementów, preparatów powoduje że klienci troszeczkę się gubią ... |
|
|
|
|
|
|
Odżywki węglowodanowo białkowe G - Wybrany produkt w sklepach |
|
|
_00652939_massmaker_w_sklep_w400_h400.jpg) | MassMaker 2400g "Doskonalsze proporcje", to przewodnie motto promujące współczesne gainery o składzie: 35%(białko)/10%(tłuszcze)/50%(węglowodany). ... | Cena: 91.00zł Przejdź do sklepu
Produkt dostępny
sklep
Strong Ilość opinii: 0 Średnia ocena: 0 |
| 

| |
Wyświetlanie od 1 do 1 (z 1 pozycji) |
Strona 1 |
Opis: MassMaker 2400g Sklep: Strong "Doskonalsze proporcje", to przewodnie motto promujące współczesne gainery o składzie: 35%(białko)/10%(tłuszcze)/50%(węglowodany). W produkcie najwyższej klasy białka powinny być zwierzęce, tłuszcze nieutwardzane a węglowodany złożone (wielkocząsteczkowe). Starsze gainery zawierające ok. 20% (lub nawet mniej!) białka a przy tym bogate w dekstrozę i maltodekstrynę powodują tzw. skoki insulinowe - zjawisko bardzo niekorzystne w sportach siłowych, wywołujące złe samopoczucie i otłuszczanie.
Jaki jest Massmaker™? Dzięki ulepszonym proporcjom głównych składników odżywczych i użyciu nowoczesnych surowców, stworzono odżywkę o wyjątkowo niskim indeksie glikemicznym, lekkostrawną i nie obciążającą żołądka. Jest to doceniane szczególnie przez kulturystów o długim stażu i rozbudowanej diecie. Zaawansowani sportowcy nie mogą sobie pozwolić na wprowadzenie do diety produktu, w którym choć jeden składnik jest niepotrzebny, nie wspominając o takim, który mógłby powodować dodatkowe, zbędne obciążenie dla organizmu. Gainer tej generacji nie powoduje nagłych skoków poziomu cukru we krwi, jak to ma miejce w produktach bazujących na cukrach prostych. MASSMAKER dostarcza energię w sposób ciągły i długotrwały ułatwiając organizmowi optymalną regenerację powysiłkową.
Węglowodany. Podstawą jest specjalna skrobia FRACTO™ uzyskana z ryżu oraz tapioki. FRACTO™ to lekkostrawna, rozpuszczalna w wodzie skrobia o długich wiązaniach i wysokiej masie molekularnej. Najnowsze badania wykazały, że węglowodany wielkocząsteczkowe (skrobie) szybciej uzupełniają zasoby glikogenu. FRACTO™ swą budową strukturalną jest bardziej zbliżony do glikogenu mięśniowego niż popularne dotąd węglowodany proste. FRACTO™ jest obecnie najnowszym i jednym z najbardziej dopracowanych źródeł węglowodanów dostępnych na rynku. Do jego powstania wykorzystuje się kilka procesów technologicznych w tym ekstraktację wodną ziaren oraz ekspandowanie poprzez obróbkę cieplną korzeni manioku. O przewadze FRACTO™ świadczy choćby doskonała rozpuszczalność istotna w przygotowaniu napoju, którą FRACTO™ wyprzedza znane wcześniej mieszanki skrobiowe. Proteiny PRO-MAKER™ są w 100% zwierzęcego pochodzenia, prócz izolowanych białek serwatki nowością PRO-MAKER™ jest zastosowanie hydrolizowanej plazmy tkanki wieprzowej. Proteiny takie łatwiej metabolizowane są do białek tkanki mięśniowej. Jako dodatek zastosowano najskuteczniejszy zestaw aminokwasów ANABO-MAKER™ złożonych z AAKG, L-leucyny i L-lizyny. Dobre tłuszcze tzn. nieutwardzone i pozbawione kwasów trans, są istotnym składnikiem energetycznym odżywki. Ich źródłem jest olej palmowy występujący w postaci zintegrowanych granulek powerballs™ o najwyższej dawce energetycznej oraz średniołańcuchowe frakcje (MCT).
Sposób spożycia: Porcję 80g preparatu (6 czubatych łyżek stołowych) zmieszać w zamkniętym naczyniu z 250ml wody. Przygotować bezpośrednio przed spożyciem. Koktajl najlepiej spożywać jako dodatkowy posiłek pomiędzy posiłkami głównymi i/lub w mniejszej porcji, jako uzupełnienie, przed mniejszym posiłkiem. Produkt zaleca się stosować 1-2 razy dziennie. |
Do tego produktu nie napisano jeszcze opinii
|
|