Opis: Pure Whey Isolate 95 1000 g Sklep: Strong OLIMP Pure Whey Isolate 95 jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek. Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji CFM , nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Dostępne smaki: czekoladowy, czekoladowo-miętowy, truskawkowy, waniliowy, bananowy
Dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głownie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
SKŁAD
97,5% izolat białek serwatkowych, aromaty, kwas jabłkowy – regulator kwasowości, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza - zagęstniki, acesulfam K, sukraloza - substancje słodzące, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit. C, octan dl-α-tokoferylu - wit. E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit. A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit. B6, cholekalcyferol - wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit. B1, ryboflawina - wit. B2, cyjanokobalamina - wit. B12), barwniki: koszenila (dla smaku truskawkowego, truskawkowo-kiwi, wiśniowego, wiśniowo-bananowego), E150c (dla smaku toffi, czekoladowego, ice coffee, kawowego, capucino, orzecha laskowego).
Wartość odżywcza
na 100g
1 porcja (30g)
Wartość energetyczna
1466 kJ/ 350,7 kcal 1496 kJ/ 357,9 kcal'
440,1 kJ/ 105,3 kcal 447,7 kJ/ 107,1 kcal'
Białko
86 g
25,8 g
Węglowodany
1 g
0,3 g
w tym cukry
1 g
0,3 g
Tłuszcz
0,3 g (1,1 g')
0,1 g (0,3 g')
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,1 g (0,3 g')
0,1 g (0,3 g')
Błonnik pokarmowy
0 g
0 g
Sód
<0,3 g
<0,1 g
Aminogram wzorcowy #
Aminokwasy
na 100 g
1 porcja (30g)
łącznie:
87000 mg
26100 mg
w tym:
L-kwas glutaminowy
14985 mg
4496 mg
*/**L-leucyna
9278 mg
2783 mg
L-kwas asparaginowy
9018 mg
2705 mg
*L-lizyna
9885 mg
2966 mg
L-prolina
4682 mg
1405 mg
*/**L-walina
4769 mg
1431 mg
*/**L-izoleucyna
5288 mg
1587 mg
*L-treonina
5463 mg
1639 mg
L-alanina
4422 mg
1327 mg
L-seryna
3729 mg
1119 mg
*/***L-fenyloalanina
2601 mg
780 mg
***L-tyrozyna
2515 mg
754 mg
L-arginina
1994 mg
598 mg
L-glicyna
1474 mg
442 mg
*L-metionina
1908 mg
572 mg
L-histydyna
1474 mg
442 mg
L-cysteina
2168 mg
650 mg
*/***L-tryptofan
1041 mg
312 mg
' Wartości dla smaku czekoladowego. # Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych. * aminokwasy egzogenne ** aminokwasy rozgałęzione *** aminokwasy aromatyczne
Sposób użycia:
1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu oraz przed snem). 1 porcję (30 g – 90 jednostek = 3 miarki lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w º100 ml wody. ° Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
» Opakowania |