Opis: OLIMP Egg Protein 700g Sklep: Strong Dostępne nowe smaki!!
banan, czekolada, tiramisu, wanilia
Wysokobiałkowy koncentrat w proszku Olimp Egg Protein został opracowany dla zaspokojenia potrzeb tych sportowców wyczynowych, którzy dietę uzupełniającą opierają o stosowanie preparatów zawierających 100% czystej albuminy jaj, uważanej za absolutnie doskonałe białko. Preparat przeznaczony jest jako dieta uzupełniająca dla sportowców wyczynowych oraz ludzi obciążonych dużym wysiłkiem fizycznym. Szczególnie zalecany jest dla sportowców dyscyplin siłowych, siłowo-wytrzymałościowych, kulturystów oraz dla ludzi cierpiących na nietolerancję innego rodzaju białek np. uczulenie na białko mleka.
Olimp Egg Protein zapewnia optymalny przyrost masy mięśniowej i siły poprzez zwiększona podaż najwyższej jakości białka. Olimp Egg Protein zawiera pełnowartościowe, o wysokiej wartości biologicznej, w 97% przyswajalne białko jaja, o aminogramie najbardziej zbliżonym do aminogramu białka ludzkiego, bogate w aminokwasy egzogenne, w tym o rozgałęzionych łańcuchach, co umożliwia utrzymanie dodatniego bilansu azotowego podczas treningów jak rownież w okresie kiedy organizmowi zagraża stan kataboliczny.
Olimp Egg Protein jest preparatem kompleksowym, wzbogaconym w aktywatory metaboliczne: L-karnitynę, lecytynę dostarczającą cholinę i inozytol, zawierającym ponadto zestaw odpowiednich witamin i składników mineralnych, w tym pierwiastków śladowych (chrom, selen, molibden), w ilościach zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białka. Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 1459 kJ/ 349 kcal
Białko 80 g
Węglowodany 5 g w tym cukry 3,28 g
Tłuszcz 1 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,65 g
Błonnik pokarmowy 0 g
Sód 0,93 g
Lecytyna 1500 mg w tym:
cholina 345 mg
inozytol 219 mg
L-karnityna 30 mg
Aminokwasy na 100 g:
L-kwas glutaminowy 11266 mg
L-leucyna 7028 mg
L-kwas asparaginowy 7144 mg
L-lizyna 4974 mg
L-prolina 3036 mg
L-walina 6046 mg
L-izoleucyna 4922 mg
L-treonina 3592 mg
L-alanina 5207 mg
L-seryna 5956 mg
L-fenyloalanina 5077 mg
L-tyrozyna 3243 mg
L-arginina 4716 mg
L-glicyna 3023 mg
L-metionina 3139 mg
L-histydyna 1835 mg
L-cysteina 2002 mg
L-tryptofan 762 mg
Skład: 95,5% ultrafiltrowane białko jaja, 1,9% kakao (dla smaków: czekoladowy, czekoladowo-miętowy, toffi), aromaty, kawa naturalna instant, kawa zbożowa instant (dla smaków: kawowy, cappuccino), lecytyna – substancja wzbogacająca, guma ksantanowa – zagęstnik, chlorek potasu, acesulfam K, sukraloza - substancje słodzące, winian L-karnityny – substancja wzbogacająca, witaminy: (kwas L-askorbinowy (wit.C), octan dl-α-tokoferylu (wit.E), nikotynamid (niacyna), D-biotyna, octan retinylu (wit.A), D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy), chlorowodorek pirydoksyny (wit.B6), cholekalcyferol (wit.D), kwas pteroilomonoglutaminowy (folian), monoazotan tiaminy (wit.B1), ryboflawina (wit.B2), cyjanokobalamina (wit.B12)), barwniki: E 129 (dla smaków: truskawkowy, truskawkowo-bananowy, czarna porzeczka, wiśniowy, malinowy), E 110 (dla smaków: pomarańczowy, wieloowocowy, jogurtowo-waniliowy), E 150c (dla smaków: toffi, kawowy, czekoladowy, czekoladowo-miętowy, orzecha laskowego i cappuccino), E 104 (dla smaków: bananowy, jogurtowo-cytrynowy i cytrynowy.
Sposób uzycia: 1-3 porcji dz. pomiędzy posiłkami. 1 porcję preparatu (35g – 70 jednostek miarki Olimp lub 6 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 200 ml wody. |